Heilige Ruimte

Catharinus van den Berg

Heilige Ruimte is meer dan een boek.
Het is een manier van in het leven staan.

Home » Over ons » Het boek

Heilige Ruimte, inwijding in betekenisvol leven

Dit boek biedt een moderne interpretatie van het verhaal van Adam en Eva, de Boom in het hart van het Paradijs, de Slang en de ‘Appel’. Dat oerverhaal kan voor iedereen, gelovig of niet, een inwijding zijn in betekenisvol leven.

Catharinus van den Berg, schrijver, dichter, journalist en pastor van het Jongerenklooster in Deventer, las in de loop van de jaren tal van boeken over dit verhaal. Boeken van theologen en vrijdenkers, psychologen en antropologen, letterkundigen en filosofen. Maar het was in de kloostergangen van een oude abdij, wandelend rond de binnentuin, waar een oude monnik hem een nieuw inzicht aanreikte.

Dankzij die oude broeder leest Catharinus in het Paradijsverhaal nu dé metafoor over wat er kapot is in onze wereld, ook vandaag nog. Een metafoor over hoe het bedoeld is, over wat er precies mis ging, én wat ons te doen staat om iets van dat verloren Paradijs terug te vinden in de druk en de chaos van het moderne leven.

Heilige Ruimte is geen ingewikkeld boek met complexe inzichten. Het Paradijsverhaal, het basisverhaal, is opgeschreven om lezers de ‘basics’ bij te brengen. Het punt is dat we het zicht op die basics maar al te gemakkelijk kwijt raken.

Heilige Ruimte is een verontrustend, confronterend, troostend en hoopvol boek. Een boek dat je leven kan veranderen.