Heilige Ruimte

Werkplaats voor betekenisvol leven

Home » Over ons » Catharinus

Catharinus van den Berg

Catharinus van den Berg is schrijver, dichter, verhalenverteller, communicatieadviseur en geestelijk verzorger bij het Leger des Heils. Eerder was hij journalist en literatuurcriticus bij het Nederlands Dagblad , initiatiefnemer van Psalmen voor Nu, dominee en mede-oprichter van het Jongerenklooster. Hij legt momenteel de laatste hand aan het derde deel in de reeks Aslander-detectives: Thera’s erfenis.

In 2021 verscheen zijn boek Heilige Ruimte. Sindsdien is hij via deze website beschikbaar voor het begeleiden van pelgrimages en kloosterweekenden voor studentenverenigingen of (jeugd-)groepen, waar al enkele honderden, vooral jonge mensen hebben deelgenomen. Ook is hij te boeken voor het verzorgen van een lezing of een Heilige Ruimte avond. Verzoeken hiervoor via info@heiligeruimte.org

Uit het schrijven van Heilige Ruimte vloeide samenwerking voort met fotografe en schrijfster Alba van der Velden, die de concepthoofdstukken van het boek las en erover meedacht. Catharinus schreef op zijn beurt mee met haar boek Ik wil naar de zon, een mystiek dierensprookje over (Gods)verlangen, dat onlangs verscheen. Ook maakt hij gedichten bij foto’s van Alba, onder meer in de reeks Dubbelportretten.