Heilige Ruimte

Catharinus van den Berg

Heilige Ruimte is meer dan een boek.
Het is een manier van in het leven staan.

Home » Over ons » Catharinus

Catharinus van den Berg

Catharinus van den Berg is schrijver, dichter, verhalenverteller en dominee. Eerder was hij journalist en literatuurcriticus bij het Nederlands Dagblad en huispastor van het Jongerenklooster. Hij legt momenteel de laatste hand aan het derde deel in de reeks Aslander-detectives: Thera’s erfenis.

In 2021 verscheen zijn boek Heilige Ruimte, inwijding in betekenisvol leven. Sindsdien wijdt hij zich via deze website aan het uitbouwen van de filosofie van Heilige Ruimte, onder meer door het verzorgen van de Heilige Ruimte Zondagen en het begeleiden van pelgrimages en kloosterweekenden voor studentenverenigingen of jeugdgroepen, waar inmiddels al enkele honderden, vooral jonge mensen hebben deelgenomen. Ook is hij te boeken voor het verzorgen van een lezing of een Heilige Ruimte avond. Verzoeken hiervoor via info@heiligeruimte.org

Uit het gedachtegoed van Heilige Ruimte vloeide een bijzondere samenwerking voort met fotografe en schrijfster Alba Rosa. Zij is in India opgeleid tot yogadocent en meditatiebegeleider. Eenmaal terug in Nederland verlegde haar geestelijke route zich. Op de Heilige Ruimte Zondagen begeleidt ze onder meer de afsluitende stiltemomenten. Samen met haar schrijft Catharinus het boek Alba wil naar de zon, een mystiek dierensprookje dat wortelt in de filosofie van Heilige Ruimte. Het zal in 2023 verschijnen. Ook maakt hij gedichten bij foto’s van Alba Rosa, onder meer in de reeks Dubbelportretten: mensen kunnen zich door hen laten portretteren met een foto én een gedicht.