Heilige Ruimte

Catharinus van den Berg

Heilige Ruimte is meer dan een boek.
Het is een manier van in het leven staan.

Home » Over ons » Alba

Alba van der Velden

Alba Rosa van der Velden loopt vóór alles een geestelijk, mystiek pad. Als fotografe zoekt ze de mystieke kern van haar onderwerpen – of dat nu portretten, zelfportretten of landschappen zijn. Ook als ze schrijft of tekent zoekt ze eigenlijk naar de geestelijke essentie. De dierenvertelling Ik wil naar de zon, die ze maakt met Catharinus van den Berg (tekst) en Tess Jones (linosnedes), vertelt de grappige en ontroerende avonturen van de drie hoofdpersonen, het rupsje Alba en haar grote vrienden Oehoe en Bever. Maar op de laag daaronder gaat het verhaal over het verlangen naar de eenwording met God.

 

Op haar geestelijke zoektocht liet ze zich in India scholen tot yogadocent en meditatiebegeleider. Terug in Nederland verlegde haar geestelijke route zich. Ze begeleidt meditatiesessies op avonden van Heilige Ruimte, in de meditatiereeks Rake Vragen op het Heilige Ruimte youtubekanaal, en in de intieme zolderkapel van Heilige Ruimte in Bilthoven. Ook leidt ze de afsluitende stiltemomenten op de Heilige Ruimte Zondagen.

Alba was de eerste meelezer van het boek Heilige Ruimte. Daarmee begon een vruchtbare creatieve en geestelijke samenwerking, onder meer in de reeks Dubbelportretten, waarin mensen zich laten portretteren in zowel een foto als een gedicht. En ook in die Dubbelportretten zoeken Alba en Catharinus uiteindelijk naar het mystieke licht en de geestelijke kern.

Alba en Catharinus zijn beschikbaar voor geestelijke begeleiding / spiritual counseling. Je kunt hierover contact met hen zoeken via alba@heiligeruimte.org of catharinus@heiligeruimte.org.

 

Alba van der Velden, portretfoto